faCHIA™ Deep Tissue Massage

Djupgående massage där jag använder mig av händer, knogar, underarmar och armbågar i långsamma drag för att komma så djupt ner som möjligt i musklerna och för att lossa upp muskelknutar och  djupare spänningar i muskler och bindväv. Integrerad stretch, triggerpunktsbehandling och avancerade tekniker ingår vid behov.


Även om massagen är kraftfull och djup så upplever många den som väldigt avslappnande. Massagen kan även göra ”sköntont”.  Det är vanligt att man blir lite öm en eller ett par dagar efter en behandling, framförallt om man har varit väldigt spänd. Detta är helt normalt och brukar vanligen ge med sig efter ett par behandlingar. Vid specifika problem rekommenderas vanligen 3-4 behandlingar med ca 1 veckas mellanrum för maximal effekt.

Våra muskler består av både ytliga och djupa lager och om man varit spänd länge så kan man behöva lossa lager för lager innan man verkligen kommer på djupet och därmed kan behandla orsaken till problemet. Musklerna har även en förmåga att vilja dra tillbaks sig till normalläget dvs. spänt läge om musklerna varit spända en längre tid. Det är också därför långvariga spänningar ofta kräver fler behandlingar än spänningar som bara suttit en vecka. Det är dock inte ovanligt att många upplever sig som symtomfria upp till 4 veckor efter första behandlingen.

Läs mer om triggerpunkter här. Det är också vanligt att problemet inte sitter i själva muskeln utan i faschian/bindväven som ihopklibbade trådar som ger sämre rörlighet och mindre blodflöde till muskeln. För effekt även på sikt behöver fashian bearbetas t ex i Deep Tissue Therapeutic Massage. 

Vid behov/önskemål så ingår en effektiv muskelbehandling med värmande radiofrekvens och djupgående vakkum i alla massagebehandlingar (ej gravidmassage). Denna behandling gör att jag snabbare kan komma djupt ner i musklerna och därefter lösa upp olika muskelspänningar, vilket leder till bättre resultat och färre återbesök.

Då maskinen ger en behaglig värme och har ställbart vakuum så passar denna behandling även dig som vill ha en avslappnande behandling.

Under 2919 kommer jag att hålla utbilding för andra terapeuter i bl a faCHIA™ Deep Tissue Massage.

Priser: 
30 min - 750:- 
45 min - 995:- 
60 min - 1250:- 
75 min - 1495:-
90 min - 1495:- 

BEHANDLINGSMENY - faCHIA™DEEP TISSUE MASSAGE


faCHIA™ DEEP AROMA RELAX

Mjuk & intensiv helkroppsmassage med influenser från hawaiian lomi lomi massage, shiatsu och aromamassage som med långa, gungande och rytmiska rörelser som går djupt in i muskulaturen. Bra för dig som är stressad, känner dig stel och vill få igång cirkulationen. Massören arbetar tvärs över och längs med musklerna med både med händer, knogar, underarmar och armbågar. Behandlingen inleds med fotbad och fotskrubb och den långa 90 min-behandlingen avslutas med en skön ansikts-& skalpmassage med vårdande produkter. 


faCHIA™ DEEP TISSUE MASSAGE - CLASSIC

Medeldjup Deep Tissue Massage med influenser från klassisk massage och fokus på triggerpunktsbehandling; tryck på spända muskelknutar. Detta ger en effektiv och problemlösande massage som löser upp knutor och ökar upp blodcirkulationen. Triggerpunktsbehandling sker med ett tryck på triggerpunkten (spänd muskelknuta) tills  smärtan avtar. Detta har till syfte att töja muskelfibrerna och få en ökad cirkulation genom att kroppen försöker utjämna den syrebrist som uppstod under pressuren genom en ökad blodmängd till området. Detta gör att muskeln syresätts och slaggprodukter transporteras bort.


faCHIA™ DEEP TISSUE  MASSAGE - SPORTS

En tuff och intensiv massagebehandling för dig som är aktiv, tränar mycket eller vill ha en mer djupgående massage. Minskar smärta, ökar cirkulationen och ökar rörligheten. Ger dig bättre återhämtning och leder ofta till bättre idrottsprestation. Djup behandlande massage med influenser från Deep Tissue massage, idrottsmassage, integrerade stretchtekniker och avancerade tekniker. Massage även i sidoläge och sittande. Vid behov kombineras massagen med triggerpunktsbehandling (tryck på spända muskelknutar), terapeutisk stretching, djup bindvävsmassage med bl a koppning.


faCHIA ™ DEEP TISSUE MASSAGE - THERAPEUTIC

Min effektivaste massagebehandling för dig med specifika problem!
Djupgående och problemlösande massage för dig med specifika problem t ex spänningshuvudvärk, musarm, ischias, stelhet, domningar, cirkulationsstörningar, rörelseinskränkningar, nackproblem, spända käkar m.m. Här jobbar jag även mycket med bindväven & faschian.

Tips!
Välj minst 60 min för din första behandling. Räkna med 3-4 behandlingar med ca 1 veckas intervall vid specifika problem. I samband med behandlingen kommer du få hemgångsråd om t ex självmassage, stretch, träning och vanor. För maximalt behandlingsresultat (och för att behöva färre behandlingar) så krävs det att du lägger ner några minuter per dag på dessa råd. 

NIVÅER:

Nivå 1: Spa-massage, ayurvedisk massage, Hot Stone Massage m.m
Nivå 2: djupare avslappningsmassage av hela kroppen t ex Deep Aroma Relax
Nivå 3: medeldjup behandling t ex Classic
Nivå 4: Djup massage samt behandling av specifika problem; Sports & Therapeutic

Du behöver inte välja vilken av massagerna Classic/Sports/ Therapeutic du vill ha, utan det bestäms på plats efter en konsultation. (Deep Aroma Relax måste väljas på förhand pga förberedelser till behandlingen). 

NÅGRA METODER/TEKNIKER I DE OLIKA DEEP TISSUE MASSAGERNA:

Deep Tissue massage med underarmar

Med underarmar, armbågar och knogar kommer man djupt ner i muskler och bindväv vilket ger en effektiv massage. Detta gör ofta "sköntont".

Massage med fingrar och tummar

Runt hals, nacke och skalpkant samlas ofta många spänningar. Det är vanligt att spänningar här leder till bla spänningshuvudvärk och sämre rörlighet. Med fingrar och tummar når man muskler som händer och underarmar inte kommer åt. 

Dry Needling

Steril engångnål sätts i en spänd muskelsträng eller muskelknuta för att ge en sk twitch-response vilket gör muskeln sen blir helt avslappnad. Utför flertalet olika avancerade dry needling tekniker. Läs mer...

Massage i sidoläge; t ex i Sports Massage

Fler avancerade tekniker. Massagen ges ibland även på sidan eller sittande; allt för att ge den mest effektiva behandlingen mot specifikt problem.

Radiofrekvens, vakuum & LED-ljus

Radiofrekvens och vakuum är den perfekta kombinationen; radiofrekvens används som värmande muskelbehandling och vakuum lyfter upp bindväven vilket ger ytterligare effekt på spända muskler och specifika problem. Vakuumet gör även att värmen från radiofrekvensen kan tränga djupare ned; detta gör att jag snabbare kan mjuka upp musklerna med manuella tekniker och få önskat resultat.

I maskinen finns även LED-ljus som ger en positiv effekt på kroppen; forskning på LED-ljusets effekter har gjorts och visar på resultat såsom ökad cirkulation, mer syre och näringsämnen till kroppens mjukdelar vilket stimulerar läkningsprocessen.
Läs mer...
 

Koppning & koppningsmassage

Med hjälp av silikon-/plastkoppor bildas ett vakuum som ger en form av effektiv bindvävsmassage eftersom förtätade bindvävstrådar dras isär. Ger bättre blodcirkulation och minskar smärta. Läs mer om binväv & Faschia här.

Massage för lymfflödet