Microneedling

För dig med ärr, pigmentering, linjer och rynkor som önskar en resultatinriktad behandling!


Behandling

Inleds med information och konsultation vid första besöket.
Sedan följer rengöring, hudanalys, enzympeeling/ ultraljudspeeling/AHA-peeling efter hudtyp, applicering av serum samt efterföljande microneedlingbehandling av valt område med sterila engångsnålar. Därefter läggs en svalkande sk sheetmask på för att lugna huden och sedan appliceras avslutande produkter och solskyddsprodukt. Efter behandlingen får du produktrådgivning och hemgångsråd.


Om microneedling

Nålarna ger ett förbättrat produktupptagupptag i huden med 1000% enligt kliniska studier. Resultaten av microneedling är jämförbara med laserslipning och Fraxel, men utan dessa metoders biverkningar. Mindre smärtsamt och inga skador på huden. Behandlingen stimulerar tillväxt av nytt kollagen och elastin, vilket ger huden ett jämnare och yngre utseende.

En liten elektrisk microneedlingpenna, vilken ger mindre obehag än en roller, skapar tusentals små kanaler i huden och detta triggar igång huden att skapa mer kollagen och elastin. Nålarna (sterila engångsnålar) sticks lite, men det gör oftast inte ont. 

Microneedlingpennan är medicinskt CE-märkt och FDA-godkänd.
förväntade resultat & uppföljning. Efter 2-6 veckor börjar man se resultat på huden. Det är den tid det tar för nytt kollagen och elastin att bildas. En kur på 3-6 gånger var 4 - 5:e vecka rekommenderas för bäst resultat. Antalet gånger bestäms av hudens nuvarande status samt mål med behandlingen. Räkna därför med 4-9 månader innan det slutliga resultatet uppnåtts


Resultat

Beroende på utgångspunkt och hudproblem så kan dessa resultat uppnås:

  • Pigmentering - Jämnas ut och minskas. Kan i bästa fall försvinna helt! Resultatet är permanent. Men tänk på att pigmentering kan komma tillbaka av mycket solande och om du slarvar med solskydd.
  • Ärr - Resultatet beror på typen av ärr, men generellt ses en förbättring på 70 %. Permanent resultat.
  • Förstorade porer - Porerna minskar i storlek.
  • Linjer & rynkor - Linjerna blir mindre djupa och huden får en bättre lyster och ett mer "upplumpat" utseende. Resultatet håller i sig bra om du följer våra rekommendationer. 1 behandling var 6:e månad behövs för att underhålla resultatet efter avslutad kur. En riktig antiage ansiktsbehandling!


Förebyggande behandling
Microneedling är en perfekt förebyggande behandling som fördröjer hudens åldrande. Gå på 2 behandlingar/år.

Tänk på att det alltid är lättare att förebygga rynkor än att behandla redan uppkomna rynkor!


Innan din behandling

Läs gärna igenom våra tips nedan innan din ansiktsbehandling så att du är förberedd. Då kan vi korta ner konsultationen när du bokat din behandling och istället lägga ner mer tid på själva behandlingen.


Efter din behandling

Du får alltid hemgångsråd som det är viktigt att du följer för bästa resultat.

Några saker du bör tänka på:

  • Huden kan vara lite röd samma dag och eventuellt några dagar framåt, detta är helt normalt.
  • Samma dag som behandlingen: undvik smink, att svettas och att tvätta ansiktet. Dagen efter kan du tvätta och sminka dig som vanligt.
  • Byt örngott och undvik att pilla i ansiktet.
  • Var nogrann med att använda solskydd i minst 2 veckor efter din microneedlingbehandling. 
  • Du kan bli torr i huden i upp till 4 dagar efter behandlingen. Detta är helt normalt. Använd rekommenderade hemmavårdsprodukter.
  • Var nogrann med din hudvårdsrutin hemma. Bra hudvård hemma bibehåller resultatet du får av behandlingarna.

Maila kontakt@salongchia.se vid frågor om denna behandling.